Foundation

Flexcraft Detaned Foundation

Flexcraft Detaned geeft de maatschappij graag iets terug. Daarom hebben wij de Detaned Foundation opgericht, met Sparta trainer Alex Pastoor als ambassadeur en voetballer Daan Bovenberg en acteur Mark van Eeuwen als actief beschermheren.

Flexcraft Detaned stelt haar eigen foundation financieel in de gelegenheid om projecten door het hele land te steunen, rechtstreeks en altijd in natura.

Projecten waarbij met een relatief geringe investering een groot verschil gemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het schenken van voederbakken aan een dierenasiel, of het geven van rollators aan een verzorgingstehuis, waardoor meer bejaarden naar buiten kunnen als zij deze behoefte hebben.

Alex Pastoor

Detaned Foundation kan zich geen betere ambassadeur wensen dan Sparta trainer Alex Pastoor, voormalig oefenmeester van het Rotterdamse SBV Excelsior ,NEC uit Nijmegen en AZ Alkmaar.

Pastoor heeft zich graag bereid verklaard om, waar hij kan, de projecten van de stichting bekend te maken bij een groter publiek.

Alex Pastoor, 48 jaar, is bereid gevonden om ambassadeur van de DETANED foundation te worden.

“Een paar jaar gelden kwam ik in contact met Menno Kloostra. Sindsdien kunnen we het erg goed met elkaar vinden. Ik vind het fantastisch hoe deze, nog jonge ondernemer zich inzet voor mensen die het veel minder goed getroffen hebben dan wij. Nederland is dan wel een rijk land, maar er zijn te veel mensen die in schrijnende omstandigheden leven.

Wat mij persoonlijk aan het hart gaat, is hoe slecht wij hier omgaan met onze ouderen.

Dat zij bijvoorbeeld in een verzorgingshuis soms dagenlang op bed liggen zonder te worden gewassen. En dat wordt alleen maar erger, de overheidsuitgaven worden teruggeschroefd terwijl de vergrijzing toeneemt.

Ik hoop dat mijn naam bijdraagt aan meer bekendheid over en enthousiasme voor de goede doelen van de Detaned Foundation. En het mooie is ook: er blijft geen euro aan de strijkstok hangen, simpelweg omdat er rechtstreeks en in natura wordt geschonken.”

Daan Bovenberg

Voetballer Daan Bovenberg (thans rechtsback van Excelsior en voorheen van NEC en FC Utrecht) heeft zich onlangs weer langer verbonden aan de Detaned Foundation.

Met zijn transfer in 2011van Excelsior naar FC Utrecht was iets bijzonders aan de hand. Een groot deel van de transfersom heeft de voetballer namelijk direct in de Detaned Foundation gestort om zo vergeten goede doelen te helpen. Naast het fonds op deze manier te ondersteunen gaat Daan zich als Beschermheer actief inzetten voor de foundation. Hij bepaalt straks 1 op 1 welke projecten worden geholpen.

100% naar het goede doel
“Ik was al van jongs af aan bezig met mens en maatschappij aangezien er zoveel in mij werd geïnvesteerd. Voor mij stond daarom als een paal boven water dat als ik in de positie zou komen om iets terug te kunnen, ik direct goede doelen zou steunen. Met de transfer naar FC Utrecht en deze onlangs opgerichte foundation ontstond een mooi moment om ook daadwerkelijk de stap te zetten.

Al ver voor de transfer had ik contact met Menno Kloostra en we spraken over goede doelen en de Detaned Foundation. De opzet sprak mij ontzettend aan omdat er maar weinig stichtingen of goede doelen werken op basis van investering in natura. 100% van het geld dat je doneert gaat naar een goed doel. Ze steunen namelijk projecten in natura en geven geen potjes geld aan allerlei initiatieven. Zijn er nieuwe bedden nodig voor ouders van zieke kinderen dan kopen we die. Nu zie je exact waar jouw geld naartoe gaat en heb je direct invloed. Een principe waar ik mij goed bij voel aangezien je bij veel organisaties na het overmaken van een bedrag niet weet waar het geld terechtkomt. Samen met de donateur bepalen we het goede doel en kopen we dat wat nodig is. We kunnen veel betekenen voor mens en maatschappij aangezien Detaned mijn donatie ook nog eens heeft verdubbeld.”

Toekomst
“Door als Beschermheer op te treden voor de Detaned Foundation is het streven dat het fonds steeds meer naamsbekendheid krijgt. Mensen moeten ons weten te vinden en zien dat een goede doelen organisatie ook op een andere manier kan functioneren. Daarbij hechten we naast openheid ook veel waarde aan laagdrempeligheid. Het is geen poeha! We geven mens en maatschappij iets terug en daarvoor zijn we altijd bereikbaar. Uiteraard hoop ik dat ik iedereen op het idee breng en aanzet om ook de stap te zetten de Foundation te steunen. Zo kunnen we in de toekomst steeds meer en grotere projecten helpen”, aldus Daan Bovenberg.

Mark van Eeuwen

De 2e beschermheer van de Detaned Foundation is Mark van Eeuwen.

Mark is thans te zien in de serie flikken Rotterdam en was onder andere te zien in het AVRO programma Strictly Come Dancing en voornamelijk bekend als acteur uit GTST in de rol van Jack van Houten. Ook speelde Mark onder meer in films als Snowfever en de Eetclub.

Op de vraag waarom Van Eeuwen deze taak op zich neemt, antwoord hij: “Ik ken Menno Kloostra van Detaned sinds enige tijd en heb hem leren kennen als een open en zeer sociaal mens. Toen hij me vroeg of ik beschermheer wilde worden van de Detaned Foundation heb ik geen moment getwijfeld, omdat ik het een zeer bijzondere foundation vind. De doelen die gesteund worden bevinden zich letterlijk op de hoek van de staat, in ons eigen land. Soms willen we deze problemen wel eens per ongeluk vergeten. Maar juist deze mensen hebben ook steun nodig. Bovendien geeft de Detaned Foundation, zoals wellicht bekend, geen steun in geld, maar wordt met raad en daad een schenking in natura gegeven. Dit maakt dat het project in kwestie direct vanuit de bron haar schenking krijgt wat de betrokkenheid over en weer versterkt én waarbij je zeker weet dat de hulp ook echt aankomt”.

Van Eeuwen vervolgt: ”Via mijn management krijg ik vaker aanvragen voor het steunen van goede doelen, helaas kan ik niet over al ‘ja’ opzeggen. Louter door gebrek aan tijd. Er zijn namelijk zoveel goede doelen en het liefst zou ik ze allemaal steunen.

Het mooie van de Detaned Foundation is dat het gaat om mensen bij ons in de buurt die een beter leven verdienen. Ik draag graag mijn steentje bij aan een beter Nederland. Menno is een man met het hart op de juiste plaats en die zich vol inzet voor deze foundation. Ik weet zeker dat we met hem aan het roer veel mensen kunnen helpen."

Op de vraag hoe zijn rol er voor de foundation exact uitziet, antwoord Mark:

‘Ik houd mij bezig met het vergroten van de naamsbekendheid van de Detaned Foundation en zal samen met ambassadeur, Alex Pastoor en collega beschermheer, Daan Bovenberg, mij onder andere bezighouden met de aanvragen met betrekking tot de aangeboden projecten. Ik hoop dat we veel mensen kunnen steunen en blij kunnen maken. Op naar een betere toekomst!”

Actuele projecten
inAmsterdam
inRotterdam en Omstreken
inRidderkerk
inTot nadere order
inZoetermeer en Hardinxveld Giessendam
Alle projecten
Daarom kiezen opdrachtgevers voor Flexcraft Detaned!
Aanmelden nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.
Contact

Flexcraft Detaned 
Anthonetta Kuijlstraat 49B
3066 GS Rotterdam

T: 010-4558054
F: 010-4218435
E: [email protected]

© Copyright 2020 Flexcraft Detaned B.V., All rights reserved.