ZZP -ers

Bij Flexcraft Detaned staat de ZZP-er op nummer 1

Meer over ZZP-ers

Detaned geeft de maatschappij graag iets terug

Daarom hebben wij de Detaned Foundation opgericht, met Sparta trainer Alex Pastoor als ambassadeur en voetballer Daan Bovenberg en acteur Mark van Eeuwen als actief beschermheren.

Meer over de Detaned Foundation

Er is altijd werk voor gemotiveerde vakmensen!

Dagelijks werken honderden zzp'ers in de bouw en techniek via Flexcraft Detaned aan fantastische projecten

Bekijk onze vacatures

Passieve kandidaten; hoe start je de conversatie?

Vos 30-1-2017 11:11
Categorieën: Algemeen

Passieve kandidaten zijn een hot topic in recruitment. Het vinden van passieve kandidaten is voor fanatieke boolean searchers zoals ik een koud kunstje. De echte kunst zit natuurlijk in het aan tafel krijgen van die passieve kandidaten. De eerste stap, het benaderen van de passieve kandidaat, is hierin van cruciaal belang. Ik heb met veel recruiters gesproken over hoe je passieve kandidaten het best kunt benaderen. En ik heb vaak gebaald dat hier nooit onderzoek naar is gedaan. En dus besloot ik het zelf te doen.

Omdat ik IT recruiter ben heb ik het onderzoek louter gedaan onder schaarse IT professionals.

De kans dat een passieve kandidaat überhaupt reageert op je bericht is het grootst op Twitter, en het kleinst via een LinkedIn Inmail. Uiteraard, de inhoud van je bericht heeft invloed op je response rate. Maar bovenstaande tabel laat zien dat het ook uitmaakt via welk kanaal dat je jouw bericht verstuurt. Naast het kanaal het ik ook gekeken of het uitmaakt of je een passieve kandidaat direct (heb je interesse) of indirect (ken je iemand die interesse heeft) benadert.

De conclusie is simpel; een directe benadering is effectiever dan een indirect (verkapte) benadering. Overigens gaat dit niet op voor het kanaal Twitter, daar is de indirecte benadering iets succesvoller. Dit wijt dit aan het open karakter van Twitter, wellicht is de directe benadering ietwat opdringerig als de hele wereld mee zou kunnen lezen.

Conclusie hoe benader je passieve kandidaten

Benader passieve kandidaten als het even kan liever via twitter of mail dan via een Inmail. Het vinden van iemands twitter account of mailadres is een koud kunstje (mail me als je dat trucje wil leren). Vraag liever direct op de man af of hij/zij interesse heeft en draai er niet om heen.

Aanvulling onderzoek benadering passieve kandidaten

Dit onderzoek schreeuwt om aanvulling. De verhoudingen zullen waarschijnlijk per beroepsgroep verschillen. Ook ben ik benieuwd naar hoe succesvol het is om passieve kandidaten te bellen. En natuurlijk naar wat jullie in het eerste bericht zetten. Kortom; experimenteer, houd de resultaten bij en vul aan.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Nieuws
31-1-2017 14:15
Pinterest is alweer-een-nieuw-social-medium . Pur sang is het plaatjes op je eigen prikbord pagina plaatsen, die van andere leuk vinden en andermans plaatjes op jouw prikbord overnemen. Maar met deze uitleg doe ik Pinterest toch iets tekort.
30-1-2017 11:11
Passieve kandidaten zijn een hot topic in recruitment. Het vinden van passieve kandidaten is voor fanatieke boolean searchers zoals ik een koud kunstje.
Daarom kiezen opdrachtgevers voor Flexcraft Detaned!
Aanmelden nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.
Contact

Flexcraft Detaned 
Anthonetta Kuijlstraat 49B
3066 GS Rotterdam

T: 010-4558054
F: 010-4218435
E: info@detaned.nl

Aangesloten bij Bovib
onderdeel van Flexcraft Group
© Copyright 2018 Flexcraft Detaned B.V., All rights reserved.
Flexcraft Techniek gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.